Wire Wire

U bent hier: Home > Uitleg: Onderdelen en Techniek > Wire Wire

Wire Wire is een systeem waar je hele leuke dingen mee kunt maken. Je gebruikt er speciaal gekleurd ijzerdraad voor, dat in 2 diktes verkrijgbaar is. Verder hoort er speciaal 'gereedschap' bij. Om spiraaltjes te maken, is er een speciaal 'windertje' dat bestaat uit een ijzeren greep en 2 ijzeren staafjes (in verschillende diktes). Daarmee maak je heel eenvoudig spiraaltjes. Die spiraaltjes kun je nóg een keer omwinden, tot een spiraaltje dat je rechtsonder en boven ziet.

Ook kun je met de hand vormpjes maken, zoals linksonder. Verder bestaat er een plastic bordje met allemaal gaatjes waar je pinnetjes in kunt zetten, waarmee je vormpjes van het draad kunt maken. Helaas heb ik daar geen voorbeeld van ingescand.

Je kunt hierbij denken aan sierlijke vormen met lussen. Hier bestaan ook patroontjes voor.Handig aan het 'windertje' is dat je er ook spiraaltjes van gewoon ijzerdraad mee kunt maken, om veters mee af te werken. Je maakt dan een spiraaltje van bijv. 1 cm, met aan de ene kant een oogje.

Behalve sieraden, kun je ook gebruiksvoorwerpen als vaasjes en fotolijstjes van Wire Wire maken.Wire Wire is echt ontzettend leuk om te doen. Het eindresultaat is echter wel iets waar je van moet houden. Het geeft een bepaald soort sieraden. Als je via Google Wire Wire of Wire and Wire intypt, kom je er denk ik heel wat over tegen.

Het Wire Wire draad (gekleurd ijzerdraad in verschillende diktes) wordt ook steeds meer gebruikt bij het sieraden maken door middel van kettelen en bij het gebruik van veters.

hangertje spelden   windsel windsel