Nederland
Kamperen in Nederland
Dit zijn lang niet alle campings met voorzieningen voor rolstoelers, maar dit zijn sites die zich op internet actief profileren als "rolstoelcamping" of die ik via een andere site heb gevonden. Via de ANWB site kun je volgens mij ook zoeken op rolstoelgeschikheid van campings.

http://www.ardoer.com/nl/camping/paardekreek_camping_de/home/camping_en_villapark/zorg_op_vakantie/
Kortgene - Noord Beveland
Camping gelegen naast villapark, met meerdere sanitairgebouwen met voorzieningen voor gehandicapten. In samenwerking met zorgorganisatie Zorgstroom is extra zorg mogelijk. Prechtige omgeving aan een meer. Fiets- en wandelroutes in de omgeving.

http://www.dekoekoeksklok.nl
Brunsting (gemeente Midden-Drenthe)
Achter op het weiland van vakantieboerderij de Koekoeksklok ligt een mini-camping met 4 staanplaatsen. Iedere tent of caravan heeft de beschiking over een staanplaats van ongeveer 150 m2 en een electriciteit aansluiting van 8 ampère en een tapkraan naast de staanplaats. Voor de campinggasten staat 1 volledig aangepaste toilet/badkamer, met vloerverwarming, in de boerderij tot hun beschikking.

http://www.zwieseborg.nl
Hardenberg
Monumentale landhoeve 'De Zwieseborg' biedt diverse mogelijkheden voor gehandicapten en hun familie (en ook voor niet-gehandicapten). Op de landhoeve zijn aangepaste kamers voor mensen die zorg nodig hebben. Hun familieleden kunnen terecht op de camping of in een van de hotelkamers in de boerderij. De 15 kampeerplekken zijn voorzien van een eigen stroom- en watertoevoer. Ook is er een modern en rolstoeltoegankelijk toiletgebouw. Een deel van de dagelijkse zorg voor gehandicapten kan uit handen gegeven worden aan professionele zorgmedewerkers. De landhoeve beschikt o.a. uit een kinderboerderij en aangepaste speeltoestellen. Leuk detail is dat De Zwieseborg werkgelegenheid biedt aan ruim 30 mensen met een arbeidshandicap. Zij werken in het theehuis, verzorgen de beesten en onderhouden het erf en de boomgaard. Ook geschikt voor groepen.

http://www.donkershoeve.nl
Sint-Oedenrode
Mini-camping met ook groepsaccommodaties, allemaal voorzien van de meest voor de hand liggende aanpassingen zoals hoog/laagbedden, tilliften, douche-stoelen en douche-brancards. Een normaal vakantiecentrum midden in de natuur van het Dommeldal van Sint-Oedenrode, waar veel aandacht is besteed aan mensen met een lichamelijke- en/of verstandelijke beperking. Een mooie site.

http://www.westerbergen.nl
Echten
Dit is een camping en bungalowpark. Het kampeerterrein, de paden, het restaurant en de supermarkt zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er is aangepast sanitair aanwezig.


http://www.rcn.nl
Appelscha
RCN camping De Roggenberg beschikt over aangepast sanitair. Ik kan het zelf niet zo gauw vinden op de site, maar het schijnt wel zo te zijn.


http://www.dorado.nl

Roden
Camping met 20 plaatsen en aangepast sanitair. Beschikt ook over aangepaste bungalows en trekkershut.


http://www.meyboske.nl
Silvolde
Kleine camping met ook 4 vakantiehuisjes, waarvan eentje geschikt voor rolstoelers. Dit huisje is voor 2 personen, evt. met kinderbedje extra. De camping beschikt over aangepast (ITS goedgekeurd) sanitair.


http://www.campingderuimte.nl
Dronten (Veluwse randmeren)
Middelgro
te natuurcamping met aangepast sanitair, toegankelijke gebouwen en verharde paden.

http://www.camping-kolderkamp.nl/
Grens Drenthe en Overijssel
Minicamping (Kamperen bij de Boer) met aangepast sanitair.


Terug naar
Nederland


Wordt de site maar gedeeltelijk weergegeven? Klik dan hier om naar de complete homepagina te gaan