Nederland
Gezinsaccommodaties Nederland

http://www.vakantiehuisjeswaddenrust.nl/
Schiermonnikoog
Site met meerdere vakantiewoningen, waaronder het huis Twa Blomkes, dat roelstoelvriendelijk is en geschikt voor maximaal 10 personen. Op de site staat een korte en duidelijke omschrijving van de aanpassingen die gedaan zijn. Er is o.a. een douchestoel aanwezig.

http://www.andewieke.nl
Drenthe
Vakantieboerderij "An De Wieke" in Drenthe, met 6 persoons rolstoelaangepast appartement, uit te breiden naar 9 persoons. Ook huisdier-, rook- en allergeenvrij. Met mogelijkheden tot extra zorgverlening.

http://www.nujecaris.nl
Voerendaal
Internetsite van melkgeitenboerderij, zorgboerderij en logeerboerderij Nuje Caris.
Nuje Caris agrarisch bedrijf gevestigd in het mooie en rustig gelegen Ransdalerveld. De logeermogelijkheden voor kinderen en volwassenen met een beperking, worden in het najaar van 2009 gestart.

http://www.rolstoelappartementen.tk
Ameland
Luxe en ruime rolstoeltoegankelijke appartementen op Ameland. Er zijn diverse aanpassingen in de appartementen gedaan en op het strand bij Buren is er de mogelijkheid om met een speciale rolstoel op het strand te komen. De accommodatie ziet er sfeervol ingericht uit.

http://www.villaparkdepaardekreek.nl/
Kortgene - Noord Beveland
Villapark aan het Veerse Meer. Villa type IJsvogel, voor 8 personen, is aangepast voor mindervaliden en er is extra zorg mogelijk door samenwerking met Zorgorganisatie Zorgstroom. Prachtige omgeving met fiets- en wandelroutes en dorpjes in de buurt. Gelegen naast camping met aangepast sanitair.

http://www.merelaar.nl/index.htm
Zeeuws-Vlaanderen
Rustiek vakantiehuisje, gerenoveerd in oude stijl. Badkamer is volledig aangepast, deurbreedtes zijn 0,77 m. Beneden een slaapkamer en hoog-laagbed en opklapbed voor partner of verzorger. Rondom een ruime, rolstoeltoegankelijke tuin. Ideaal voor mensen die niet op een vakantiepark willen. Op de site staat veel informatie over afmetingen, draaicirkels en hoogtes. Merelaar is per 11 mei 2009 te huren.

http://www.villaboerderij.nl/
De Weerribben - Overijssel
Groot vrijstaand vakantiehuis voor maximaal 10 personen. Met aangepaste badkamer en bed. Het huis staat rechtstreeks aan het water en niet op een bungalowpark. Prachtig voor natuurgenieters!

http://www.dekoekoeksklok.nl
Brunsting (gemeente Midden-Drenthe)
Vakantieboerderij met zorg met in totaal 8 kamers, waarvan 4 volledig zijn aangepast voor mensen met lichamelijke beperking. Naast de aanpassingen kunnen de eigenaren ook zorg leveren. Op 1,5 kilometer van de boerderij is een dialysecentrum. De boerderij is uit 1856 en afgelopen jaar volledig verbouwd en aangepast aan de wensen van de huidige vakantiegast.

http://www.zwieseborg.nl
Hardenberg
Monumentale landhoeve 'De Zwieseborg' biedt diverse mogelijkheden voor gehandicapten en hun familie (en ook voor niet-gehandicapten). Op de landhoeve zijn aangepaste kamers voor mensen die zorg nodig hebben. Hun familieleden kunnen terecht op de camping of in een van de hotelkamers in de boerderij. De 15 kampeerplekken zijn voorzien van een eigen stroom- en watertoevoer. Ook is er een modern en rolstoeltoegankelijk toiletgebouw. Een deel van de dagelijkse zorg voor gehandicapten kan uit handen gegeven worden aan professionele zorgmedewerkers. De landhoeve beschikt o.a. uit een kinderboerderij en aangepaste speeltoestellen. Leuk detail is dat De Zwieseborg werkgelegenheid biedt aan ruim 30 mensen met een arbeidshandicap. Zij werken in het theehuis, verzorgen de beesten en onderhouden het erf en de boomgaard. Ook geschikt voor groepen.

http://www.ecresidences.org/ECR/GS_welkom
Wapenveld
Site van European Care Residence & Resort 'Groot Stokkert'. Een resort op de Veluwe met o.a. een zorghotel, appartementen en bunglows. Je kunt hier terecht om te herstellen, maar ook om gewoon vakantie te vieren. Er staat veel informatie op de site en ook op het resort is heel veel te doen. Zo is er een wellnesscentrum en zijn er sportfaciliteiten.

http://www.ect-vakanties.nl/ECT/careholidaysheino
Heino
Nieuw vakantiepark met een groot aantal aangepaste bungalows. Op het park kan ook diverse zorg verleend worden en zijn hulpmiddelen beschikbaar.

http://www.egbertsduin.nl/index.html
Schiermonnikoo
g
Sfeervol groeps- en familiehotel met plaats voor 185 gasten. Groepen tot 88 personen (stapelbedden). 2 Aangepaste badkamers, (til)hulpmiddelen aanwezig en arts op afroep snel ter plaatse. Informatie over de boottocht naar het eiland is te vinden op www.vvvschiermonnikoog.nl en bij Rederij Waddenvaart tel. 0519-222303.

http://www.zorgvrijvakanties.nl/
Diverse locaties
Op de site van deze organisatie staan de accommodaties die zij in Nederland aanbieden. Tevens kan Zorgvrij Vakanties verdere zorg op het vakantieadres regelen.

http://www.sizadorpgroep.nl/
Arnhem, Havelte en Posterholt
Siza Dorp Groep beheert in Arnhem, Havelte en Posterholt vakantiebungalows die geschikt zijn voor rolstoelgebruikers. De bungalows zijn volledig ingericht en zijn gelegen in een bosrijke omgeving. Met diverse hulpmiddelen aanwezig of erbij te reserveren.

http://www.parcspelderholt.nl
Beekbergen, Gelderland
Parc Spelderholt
richt zich op de integratie van mensen met een functiebeperking in de samenleving. Spelderholt organiseert leergangen voor jongeren, veelal schoolverlaters, maar bied ook vele verblijfsmogelijkheden voor mensen met en zonder functiebeperking, zoals themaweken, logeerweekenden en gezinsvakanties.

http://www.hunzepark.nl/
Gasselternijveen, Drenthe
Recreatiepark voor actieve mensen gelegen aan het riviertje de Hunze. Het park heeft verschillende soorten accommodaties, waarvan de groepsaccommodatie Wenakker (24-36 personen) en de blokhutten B en C (4-6 personen) geschikt zijn voor minder valide gasten. Op de site staat geen uitgebreide beschrijving van de aanpassingen, maar de beheerder van het park is vast bereid om meer informatie via e-mail of telefoon te verstrekken. Er is wel veel overige informatie te vinden op deze site.

http://www.noorderzon-vakanties.nl
Diverse locaties
Organisatie die aangepast vakantiehuisjes te huur heeft op bekende bungalowparken van o.a. Euroase en Landal Greenpark.

http://www.wigwamvallei.nl/site.htm
Dronten, Heel, Arnhem, Valkenburg en Ossendrecht
Organisatie die 14-daagse vakanties aanbied voor gezinnen met een gehandicapt kind. Het aanbod bestaat uit 5 locaties over heel Nederland verspreid. Er wordt veel voor de kinderen georganiseerd, zodat de ouders ook lekker tot rust kunnen komen.

http://www.dorado.nl
Roden
Camping met 20 plaatsen en aangepast sanitair. Beschikt ook over aangepaste bungalows en trekkershut.

http://www.meyboske.nl
Silvolde
4 Vakantiehuisjes op kleine camping, waarvan eentje geschikt voor rolstoelers. Dit huisje is voor 2 personen, evt. met kinderbedje extra.

http://www.dezeearend.com
Hoeksche
Waard
Kleinschalig appartementencomplex met diverse appartementen, waaronder 2 rolstoel-geschikte. Zeer geschikt voor natuurliefhebbers. De site ziet er veelbelovend uit!

http://www.tesselhof.nl/frames/index_ned.htm
Texel.
Hotel met aangepaste kamer (type B).

http://leeuw-inn.nl/
Ouddorp, Goeree-Overflakkee.
De Leeuw-inn is een 6 persoons vakantiebungalow gelegen op het Noordzeepark. Volgens de site volledig aangepast voor een verblijf voor mindervaliden.

http://www.harstahoeve.nl/nederland/index_nl.html
Hegebeintum, Friesland.
Boerderij met 5 kamers, waarvan 1 aangepast met speciaal bed en aangepaste badkamer. Kamers worden los verhuurd.

http://www.roompotparken.nl/kijkduin
Kijkduin - Noordzeestrand.
Vakantiepark met 2-persoons, aangepast duinchalet. (Klik op "accommodaties")
Ik ben hier zelf een keer geweest en vond het huisje erg kaal ingericht en het vakantiepark wat gedateerd. Maar de omgeving is heel leuk.

http://www.timmerholt.nl/
Midden Drenthe.
Een van de Aurelia-vakantiehuizen is aangepast. Voor max. 8 personen. Hulpmiddelen kunnen gehuurd worden en de tuin met stijger is ook rolstoelvriendelijk.

http://www.aangepast-vakantieverblijf.nl/pag01.html
West Zeeuws-vlaanderen.
3 Bungalows voor elk max 7 personen. Kunnen samen ook als groepsaccommodatie dienen. Volledig aangepast met allerlei voorzieningen.

http://www.catharina-hoeve.eu
Egchel, Noord Limburg.
Tot 4 appartementen omgebouwde hoeve. Kunnen ook samen als groepsaccommodatie gebruikt worden. Voor 4-5 personen per appartement. Diverse aanpassingen.

http://www.kaps.nl/erve/erve_wesselman.htm
Tubbergen.
Vakantiehuis in zeer rustige omgeving, voor 8-20 personen. Aangepast voor max. 5 rolstoelers.

http://www.triaan.nl/frameset.htm
Texel.
3 Vakantiewoningen voor elk 6 personen. Kunnen ook tezamen voor groepen gebruikt worden. Uitgebreide aanpassingen. Ook recreatiemogelijkheden voor rolstoelers in de buurt.

http://www.dennenoord.com/nederlands/index.html
Texel.
Ruime 4 persoons stacaravan/chalet met uitgebreide aanpassingen. Kies Viletta Speciaal.

Terug naar
Nederland

Wordt de site maar gedeeltelijk weergegeven? Klik dan hier om naar de complete homepagina te gaan