Nederland
Groepsaccommodaties Nederland

http://www.biestheuvel.nl/nl/index.htm
Hoogeloon
Landgoed de Biestheuvel is een vijfsterren vakantielocatie. De groepsaccommodatie is gelegen in de Brabantse Kempen, een streek in het Zuidoosten van Nederland. Landgoed De Biestheuvel beschikt over voorzieningen voor gasten met lichamelijke beperkingen en is I.T.S. erkent. Veel mogelijkheden zoals tillift, excursies, zorgverlening en aangepast vervoer.

http://www.vakantiehuisjeswaddenrust.nl/
Schiermonnikoog
Site met meerdere vakantiewoningen, waaronder het huis Twa Blomkes, dat roelstoelvriendelijk is en geschikt voor maximaal 10 personen. Op de site staat een korte en duidelijke omschrijving van de aanpassingen die gedaan zijn. Er is o.a. een douchestoel aanwezig.

http://www.indevlinderkes.nl/home.html
Arcen
Nieuwe accommodatie voor maximaal 16 personen, waarvan 4 in rolstoel. De gehele accommodatie is gelijkvloers, heeft brede deuren en geen drempels. 2 badkamers zijn aangepast. Op de foto's op de site is te zien dat het erg gezellig en warm is ingericht en in de omgeving is veel te doen en te zien.


http://www.dekoekoeksklok.nl
Brunsting (gemeente Midden-Drenthe)
Vakantieboerderij met zorg met in totaal 8 kamers, waarvan 4 volledig zijn aangepast voor mensen met lichamelijke beperking. Naast de aanpassingen kunnen de eigenaren ook zorg leveren. Op 1,5 kilometer van de boerderij is een dialysecentrum. De boerderij is uit 1856 en afgelopen jaar volledig verbouwd en aangepast aan de wensen van de huidige vakantiegast.

http://www.zwieseborg.nl
Hardenberg
Monumentale landhoeve 'De Zwieseborg' biedt diverse mogelijkheden voor gehandicapten en hun familie (en ook voor niet-gehandicapten). Op de landhoeve zijn aangepaste kamers voor mensen die zorg nodig hebben. Hun familieleden kunnen terecht op de camping of in een van de hotelkamers in de boerderij. De 15 kampeerplekken zijn voorzien van een eigen stroom- en watertoevoer. Ook is er een modern en rolstoeltoegankelijk toiletgebouw. Een deel van de dagelijkse zorg voor gehandicapten kan uit handen gegeven worden aan professionele zorgmedewerkers. De landhoeve beschikt o.a. uit een kinderboerderij en aangepaste speeltoestellen. Leuk detail is dat De Zwieseborg werkgelegenheid biedt aan ruim 30 mensen met een arbeidshandicap. Zij werken in het theehuis, verzorgen de beesten en onderhouden het erf en de boomgaard. Ook geschikt voor groepen.

http://www.dewittereep.nl/
Groepsherberg "De Witte Reep" is een grotendeels gloednieuwe en deels ingrijpend gerenoveerde groepsaccommodatie aan de westkant van Ameland. De gastheer is een gediplomeerde wad- en natuurgids, een bekwaam zeiler en een fokker van Friese paarden. Als geboren en getogen Amelander kan hij zijn gasten in geuren en kleuren vertellen over de Amelander flora, fauna en historie. Door de nabije ligging van de natuurgebieden, de Wadden- en Noordzee, de golfbaan en het vliegveld is "De Witte Reep" de ideale uitvalsbasis voor een breed scala aan activiteiten. Een deel van de badkamers is geschikt voor minder validen.
Maximaal aantal slaapplaatsen is maar liefst 93.

http://www.ect-vakanties.nl
ECT-vakanties biedt zowel groeps- als individuele reizen aan in binnen- en buitenland. Vroeger was dit het reisbureau van het Reumafonds maar sinds 1 januari van dit jaar heeft de Stichting Residentiële en Ambulante Zorg dit over genomen.
Alle locaties die op de website staan zijn rolstoeltoegankelijk. En ook de locaties vermeld onder de groepsreizen zijn via ECT individueel te boeken. Dit kan zowel met als zonder medische zorg. Uitgebreide site met veel informatie.

http://www.devrijevogel.nl
Elsloo, rand van het nationaal park Drents-Friese Wold
Accommodatie met 18 kamers, waarvan 10 rolstoelvriendelijk. Groot aantal hulpmiddelen zijn zonder meerkosten beschikbaar.

http://www.stergroep.nl/
Diversen
Organisatie met 24 vakantieadressen voor groepen, waarvan een groot deel geschikt is voor rolstoelers. Op de site staat aan handig overzicht van de faciliteiten per accommodatie. Onder de accommodaties bevinden zich een kasteel en een klooster en de woningen bevinden zich vaak in een mooie omgeving.

http://www.egbertsduin.nl/index.html
Schiermonnikoog
Sfeervol groeps- en familiehotel met plaats voor 185 gasten. Groepen tot 88 personen (stapelbedden). 2 Aangepaste badkamers, (til)hulpmiddelen aanwezig en arts op afroep snel ter plaatse. Informatie over de boottocht naar het eiland is te vinden op www.vvvschiermonnikoog.nl en bij Rederij Waddenvaart tel. 0519-222303.

http://www.elshorst.nl
Baarschot, Brabant
Sfeervolle accommodatie voor groepen tot 50 personen, maar ook voor kleinere gezelschappen. Er zijn niet veel rolstoelaanpassingen, maar het is deels gelijkvloers en er is een aangepast toilet. Mooie locatie in de natuur met veel recreatiemogelijkheden. Zo is er ook een huifkartocht waarbij een paar rolstoelers meekunnen. Ook heel geschikt voor (families met) senioren en mensen die wat slechter ter been zijn.

http://www.parcspelderholt.nl
Beekbergen, Gelderland
Parc Spelderholt richt zich op de integratie van mensen met een functiebeperking in de samenleving. Spelderholt organiseert leergangen voor jongeren, veelal schoolverlaters, maar bied ook vele verblijfsmogelijkheden voor mensen met en zonder functiebeperking, zoals themaweken, logeerweekenden en
gezinsvakanties.

http://www.hunzepark.nl/

Gasselternijveen, Drenthe
Recreatiepark voor actieve mensen gelegen aan het riviertje de Hunze. Het park heeft verschillende soorten accommodaties, waarvan de groepsaccommodatie Wenakker (24-36 personen) en de blokhutten B en C (4-6 personen) geschikt zijn voor minder valide gasten. Op de site staat geen uitgebreide beschrijving van de aanpassingen, maar de beheerder van het park is vast bereid om meer informatie via e-mail of telefoon te verstrekken. Er is wel veel overige informatie te vinden op deze site.

http://www.de-bosrand.nl
Zuidwolde, Drenthe
Site van groepsaccommodatie 'De Bosrand' met veel informatie. Accommodatie is geschikt voor maximaal 25 personen en de voorzieningen zijn zeer uitgebreid. De prachtige accommodatie beschikt over diverse sport- en spelmogelijkheden.

http://www.rebosch.nl
Schoorl
Recreatieboerderij aan de rand van de Schoorlse Duinen. De accommodatie bestaat uit 2 met elkaar verbonden gebouwen en biedt in totaal plaats aan 32 personen. Er is een douche met een ligbrancard en nog een andere aangepaste badkamer. Vanuit Schoorl zijn veel leuke plaatsjes te bezoeken.

http://www.zwaantje.nl/vakantiewoningen.htm
Giethoorn
Vrijstaand vakantiehuis "Gieters Huus" voor maximaal 10 personen, met zeer uitgebreide aanpassingen voor gehandicapten. Op de site staat goede uitleg over alle voorzieningen. En op de site is ook informatie te vinden over een rondvaartboot voor rolstoelers!

http://www.zonneroos.nl/index.php
Munnekeburen, Friesland
Accommodatie voor ongeveer 20 personen, met een 2-persoonskamer die toegankelijk is voor mindervaliden. Het is een luxe accommodatie met mogelijkheden voor activiteiten in de sfeer van teambuilding.

http://www.donkershoeve.nl
Sint-Oedenrode
Mini-camping met ook groepsaccommodaties, allemaal voorzien van de meest voor de hand liggende aanpassingen zoals hoog/laagbedden, tilliften, douche-stoelen en douche-brancards. Een normaal vakantiecentrum midden in de natuur van het Dommeldal van Sint-Oedenrode, waar veel aandacht is besteed aan mensen met een lichamelijke- en/of verstandelijke beperking. Een mooie site.

http://www.kibbelhof.nl/
Schoonoord
De Kibbelhof is volledig aangepast voor 15 tot 40 personen. De 14 slaapkamers zijn voorzien van op hoogte verstelbare bedden. De toiletten en badkamers zijn rolstoelvriendelijk evenals de rest van het huis. Als u zelf wilt koken kunt u gebruik maken van de keuken.

http://www.baanderhoeve.nl
Spier, Drente.
Boerderij voor max 27 personen. Aangepaste badkamer aanwezig. Overige aanpassingen onbekend.

http://www.boarnshiem.nl/
Oldeboorn, Friesland.
Rolstoelvriendelijke groepsaccommodatie voor max. 24 personen. Wat precies de aanpassingen zijn, staat niet op de site vermeld.

http://www.dehoogewaard.nl
Land van Maas en Waal, bij Nijmegen.
Aangepaste boerderij voor max 35 personen. Gelijkvloers en aangepast sanitair. Overige aanpassingen onbekend.

http://www.doeksenonline.nl/index.phtml
Terschelling.
Grote accommodatie "Het Anker", voor 20-34 personen. Uitgebreide aanpassingen en hulpmiddelen beschikbaar. Ook recreatiemogelijkheden voor rolstoelers.

http://www.follenhoegh.nl/
Vollenhove, Overijssel.
Accommodatie voor max. 25 personen, met 7 hoog-laagbedden op begane grond en aangepast sanitair. Diverse voorzieningen beschikbaar.

http://www.imminkhoeve.nl/home1.htm
Lemele, Overijssel.
Diverse accommodaties voor 20-68 personen. Exclusief voor gehandicapten. Ontspannings-voorzieningen buiten zijn ook aangepast.

http://www.keampke.nl/
De Lutte, Twente.
3 Woningen voor grote groepen (tot 20-30 pers). Allen met uitgebreide aanpassingen. Omgeving en vermaak ook aangepast. Extra voorzieningen kunnen geleend worden.

http://www.lamsweerde.nl/
Wehl.
Accommodatie voor 15-45 personen. Uitgebreid aangepast, ook de nabije omgeving van het huis. Hulpmiddelen beschikbaar.

http://www.roompotparken.nl/katjeskelder
West Brabant.
18-Persoons bungalow op recreatiepark. Diverse aanpassingen in huis. Klik op "accommodaties", Type L18/FV18.

http://www.vakantieboerderijen.com/html/informatie.htm
Borculo, Gelderse Achterhoek.
2 Woningen voor grote groepen (20-30 pers). Beiden met uitgebreide aanpassingen. Extra voorzieningen kunnen geregeld worden. Niet vermeld staat of de vele mogelijkheden voor uitjes en sporten ook aangepast zijn.

http://www.aangepast-vakantieverblijf.nl/pag01.html
West Zeeuws-vlaanderen.
3 Bungalows voor elk max 7 personen. Kunnen samen ook als groepsaccommodatie dienen. Volledig aangepast met allerlei voorzieningen.

http://www.catharina-hoeve.eu
Egchel, Noord Limburg.
Tot 4 appartementen omgebouwde hoeve. Kunnen ook samen als groepsaccommodatie gebruikt worden. Voor 4-5 personen per appartement. Diverse aanpassingen.

http://www.kaps.nl/erve/erve_wesselman.htm
Tubbergen.
Vakantiehuis in zeer rustige omgeving, voor 8-20 personen. Aangepast voor max. 5 rolstoelers.

http://www.triaan.nl/frameset.htm
Texel.
3 Vakantiewoningen voor elk 6 personen. Kunnen ook tezamen voor groepen gebruikt worden. Uitgebreide aanpassingen. Ook recreatiemogelijkheden voor rolstoelers in de buurt.

Terug naar
Nederland

 

Wordt de site maar gedeeltelijk weergegeven? Klik dan hier om naar de complete homepagina te gaan