Accommodaties Diverse Landen

Overige accommodaties Europa

http://www.seefeld-st-hubertus.at/
Kleinschalig appartementencomplex in Seefeld, Tirol, waarvan appartement 1 aangepast is voor rolstoelgebruik. Met 2 slaapkamers en een slaapbank in de woonkamer. Complex heeft uitzicht op de bergen en een grote tuin. Er staat geen uitgebreide beschrijving van de aanpassingen op de site, maar de eigenaren kunnen in het Nederlands alle vragen beantwoorden.

http://www.arrangement-in-tsjechie.com
Rolstoeltoegankelijke groepsaccommodatie in Tsjechië voor groepen tot 15 personen. Op de begane grond zijn 10 slaapplaatsen voor gehandicapten en er is een gezamenlijke, aangepaste badkamer. Het is een educatief centrum voor trainingen, workshops en actieve vakanties. De site is in het Nederlands.

http://www.deltas.nu/
Kleinschalig appartementencomplex in Kroatie met diverse studio's die aangepast zijn voor rolstoelers. De deuren zijn breed genoeg en sanitair is aangepast. Op de site staan veel foto's en leuk is ook om te weten dat er handbike trainingen georganiseerd worden! Het ziet er erg gezellig uit met een prachtige omgeving en de eigenaar is vast bereid om meer informatie via e-mail of telefoon te verstrekken.

http://www.hotel-braeuwirt.at
Hotel in Kirchberg, Tirol, met maar liefst 13 aangepaste kamers. Alles is toegankelijk en het hotel beschikt over vele faciliteiten. De site ziet er keurig verzorgd uit, met veel info en foto's van rolstoelers. Ook geschikt voor wintersport. Ik heb de link ontvangen van een Nederlandse gast die er al 2 keer is geweest en zeer tevreden is. Je hebt een auto nodig om naar diverse dorpen te kunnen rijden, maar in het dorp zelf zijn de wegen vrij vlak en kun je je met je rolstoel redden. Op de site staan ook diverse acitiviteiten genoemd die je met een rolstoel kunt doen, met links naar meer informatie. De site is in het Duits.

http://www.aktief.cz/
12 persoons sfeervol vakantiehuis in Noord Tsjechië, waarvan de benedenverdieping rolstoelvriendelijk is. Op de site staat niet veel info voor rolstoelers, maar op de foto's is te zien dat de badkamer erg ruim is en dat er een vast douchzitje in zit. De eigenaren zijn Nederlands, dus voor meer info kun je contact opnemen. Klik op de site op Vakantiehuizen Tsjechië en kies dan Huis Lesni Vila Vernerovice.

http://www.veldundvechte.eu
Aangepast appartement/suite "Veld und Vechte" in Graafschap Bentheim, Duitsland, net over de grens. Geschikt voor 4 volwassenen en 2 kinderen. Op de Nederlandstalige site staat uitgebreide informatie over de aanpassingen, maar ook over andere zaken zoals de omgeving, het eten etc. Ligging in rustige omgeving met veel natuur.

http://www.hotelatlanta.be
Hotel in De Haan in België, dat naar eigen zeggen helemaal toegankelijk is voor gehandicapten. Op de site staat hier niet zo veel over, maar via e-mail heb ik meer informatie ontvangen. De faciliteiten zijn allemaal rolstoelvriendelijk. De helft van de kamers is rolstoeltoegankelijk, maar er zijn geen speciale aanpassingen gedaan. Wel is er op 2 etages een aangepaste badkamer (buiten de hotelkamer) voor gezamelijk gebruik.

http://www.ownersdirect.co.uk/wheelchair.htm
Site met accommodaties in diverse zonnige landen in Europa. Bij lang niet alle appartementen en huizen is in de tekst wat terug te vinden over rolstoelvriendelijkheid. Check goed van te voren. Engelstalig.

http://www.montemar.nl/
Nederlandse reisorganisatie met 'Aparthotel Maritiem' in haar pakket. Dit hotel staat aan de Costa Brava in Spanje en beschikt over enkele aangepaste kamers.

http://home.wanadoo.nl/gehandicapten/
Vakantiehuisje in het oude deel van Velence, het Venetië van Hongarije.

http://www.la-sonrisa.com
Aangepaste bungalows net buiten Benidorm van Nederlandstalige eigenaars. Sfeervol ingericht en met aanvullende mogelijkheden voor vervoer en zorgverlening. Is speciaal gericht op gehandicapten.

http://www.player.pt/player/nl1/default_dutch.asp
Toegankelijke vakantiehuizen in Portugal. Ook uitgebreide informatie te vinden over dingen die je kunt ondernemen. Hele leuke en interessante site.

http://www.super-teneriffa.de/finca-labonita.htm
Duitstalige site over een aangepaste vakantiewoning op Tenerife. Er worden meer woningen genoemd op de site, maar La Bonita is rolstoelgeschikt.

http://www.juboreizen.com
JUBO Reizen is gespecialiceerd in autovakanties naar Tsjechië en Slowakije naar door hun persoonlijk geselecteerde bungalows en chalets. Bij het zoeken naar accommodaties kun je aanvinken dat je iets zoekt dat rolstoelvriendelijk is. Het is altijd verstandig om nog nader informatie in te winnen bij de organisatie.Terug naar
accommodaties diverse landen


Wordt de site maar gedeeltelijk weergegeven? Klik dan hier om naar de complete homepagina te gaan