Georganiseerd en Zorgverlening
Vakantiemogelijkheden met extra zorg

Zoals verpleging, fysiotherapie etc.
Dit zijn sites waar dit expliciet bij staat beschreven. De elders genoemde sites kunnen misschien ook deze zorg bieden.


Zie ook Nederland, Groeps- en Gezinsvakanties. Er zijn diverse accommodaties in Nederland waar extra zorgverlening mogelijk is.


http://www.linita.nl
Voorthuizen
Organisatie die logeervakanties biedt aan kinderen en volwassenen met een verstandelijk en/of lichamelijke handicap. Geheel verzorgd, inclusief activiteiten.

http://www.zwieseborg.nl
Hardenberg
Monumentale landhoeve 'De Zwieseborg' biedt diverse mogelijkheden voor gehandicapten en hun familie (en ook voor niet-gehandicapten). Op de landhoeve zijn aangepaste kamers voor mensen die zorg nodig hebben. Hun familieleden kunnen terecht op de camping of in een van de hotelkamers in de boerderij. De 15 kampeerplekken zijn voorzien van een eigen stroom- en watertoevoer. Ook is er een modern en rolstoeltoegankelijk toiletgebouw. Een deel van de dagelijkse zorg voor gehandicapten kan uit handen gegeven worden aan professionele zorgmedewerkers. De landhoeve beschikt o.a. uit een kinderboerderij en aangepaste speeltoestellen. Leuk detail is dat De Zwieseborg werkgelegenheid biedt aan ruim 30 mensen met een arbeidshandicap. Zij werken in het theehuis, verzorgen de beesten en onderhouden het erf en de boomgaard. Ook geschikt voor groepen.

http://www.holidaycareturkey.com
Netjes verzorgde site van een hotel in Turkije, in de buurt van Marmaris. Het hotel heeft een groot aantal aangepaste kamers en voorzieningen voor rolstoelers. Er kan voor zorgverlening en vervoer van en naar het vliegveld gezorgd worden. Er is een Nederlandstalige consulente/verpleegkundige aanwezig en de site is ook in het Nederlands.

http://www.ect-vakanties.nl
ECT-vakanties biedt zowel groeps- als individuele reizen aan in binnen- en buitenland. Vroeger was dit het reisbureau van het Reumafonds maar sinds 1 januari van dit jaar heeft de Stichting Residentiële en Ambulante Zorg dit over genomen.
Alle locaties die op de website staan zijn rolstoeltoegankelijk. En ook de locaties vermeld onder de groepsreizen zijn via ECT individueel te boeken. Dit kan zowel met als zonder medische zorg. Uitgebreide site met veel informatie.

http://www.zorgbuitenland.nl/
Site van Samenwerkende Buitenlandse Zorgorganisaties over (thuis)zorg in het buitenland.

http://www.zorgvakanties.com/
Zoals de organisatie zelf op haar site schrijft: "Het grote levensdoel van deze organisatie is het aanbieden van een vakantiemogelijkheid aan de Spaanse Costa Blanca voor mindervaliden, zorgbehoevenden en rolstoelgebruikers." Er worden op de site 5 accommodaties genoemd en medische zorg is mogelijk. De site is erg uitgebreid.

http://www.l-accolade.nl/
Site van vakantieoord in Zuidwest Frankrijk, op het eiland Ile d'Oléron, waar voorzieningen voor gehandicapten standaard zijn. Dit kleinschalige park beschikt over aangepaste bungalows en kamperplaatsen. Ook is er 24 uur assistentie aanwezig en er zijn hulpmiddelen beschikbaar.

http://monsite.wanadoo.fr/HolidayCare4you/index.jhtml
Frankrijk. Domaine du Crestet in de Provence heeft een van de vijf woningen aangepast voor rolstoelen en er is permanent een nederlands verpleegkundige aanwezig.

http://www.lamoriere.com/
Frankrijk, Bretagne. De voormalige paardenstal van La Morière is verbouwd tot een rolstoeltoegankelijke accommodatie waar 2 rolstoelgebonden gasten met hun aanhang (tot max. 4 personen in totaal) kunnen verblijven. Alles is gelijkvloers gesitueerd en bevat 2 slaapkamers met hoog/laagbedden en een aangepaste douche en toiletruimte. Verdere begeleiding en zorg mogelijk.

http://www.maisonlaluquette.com
Frankrijk. Site over 2 volledig rolstoeltoegankelijke appartementen in de Provence, in een villa met privé zwembad! Hulpmiddelen aanwezig en mogelijkheid tot Nederlandstalige verpleegkundige hulp.

http://www.player.pt/player/nl1/default_dutch.asp
Toegankelijke vakantiehuizen in Portugal. Ook uitgebreide informatie te vinden over dingen die je kunt ondernemen. Hele leuke en interessante site.

http://www.headlight.nl/hulpdienst/
Site over 8 rolstoeltoegankelijke caravans op een grote camping aan de Franse Rivièra, aangeboden door de "Hulpdienst Côte d'Azur". Veel mogelijkheden voor aanvullende hulp ter plaatse.

http://www.ihd-zorg.nl/hulp.html
Informatie over zorg op je vakantieadres.

http://www.ihd-zorg.nl/ihdschiphol/ihdschiphol.html#top
Hij is er weer: de link naar de IHD organisatie die hulp behoort te verlenen op Schiphol. Als wij met vakantie gaan moeten de IHD medewerkers altijd van heel ver komen en komt het ze eigenlijk niet gelegen om ons te helpen, maar het komt meestal toch nog goed.

http://www.zorgvakantieplan.nl
Onderneming die zich bezig houdt met het adviseren, bemiddelen en organiseren van vakanties met (thuis)zorg voor senioren 70+ en minder validen.

http://www.depalatijn.nl/index.php?taal=1
Alkmaar Zorghotel met ongeveer 50 kamers, allen geschikt voor mindervaliden. Verschillende extra hulpmiddelen kunnen gereserveerd worden. En diverse zorgverlening mogelijk.

http://www.diemer-zorgvakanties.nl/
6-Daagse vaarvakanties voor gehandicapten op de Prins Willem Alexander.

http://www.manege-zonder-drempels.nl/
Bekend van bladen en tv. Voor (meervoudige) gehandicapte kinderen. Met groeps- en gezinsaccommodaties.

http://www.picturevakanties.nl/
Picturevakanties is, zoals de organisatie zelf aangeeft: "een service- en adviesbureau, dat zich richt op de mens met al zijn/haar mogelijkheden, beperkingen en de vakantie die daarbij passen."
Met aanbod van o.a. campings, bootvakanties, vakantiehuizen, hotels etc. Vaak met mogelijkheden voor zorgverlening en hulpmiddelen.
Picturevakanties blijft op zoek naar allerlei manieren van vakanties vieren, om het aanbod te vergroten.


Terug naar
Georganiseerd en Zorgverlening

 

Wordt de site maar gedeeltelijk weergegeven? Klik dan hier om naar de complete homepagina te gaan