Georganiseerd en Zorgverlening
Georganiseerde (Groeps)reizen Buitenlandhttp://www.zilverzon.nl/Hoofdmenu.html
Zilverzon biedt buitenlandse maatwerk vakanties aan voor mensen met een rolstoel, beperking en/of zorgbehoefte. De doelgroep ligt bij 55+ maar de organisatie probeert zich zo breed mogelijk te oriënteren. De zorg wordt geleverd door eigen Nederlandse verzorgenden die op de locatie gestationeerd zijn.

http://www.grim-reizen.nl
Reisorganisatie die kleinschalige reizen naar diverse landen organiseert en daarbij zowel lichte als zware zorg aanbiedt. Grim Reizen helpt ook met het boeken en de financiën. De reizen gaan in 2009 naar: Tenerife, Kreta, Benidorm, Kos, Cyprus, Tunesië en Thailand.

http://www.globe-roller.nl
Stichting Globe-Roller organiseert groepsreizen voor mensen met een lichamelijke handicap. De reizen die de stichting oraniseert zijn voornamelijk vliegreizen naar buitenlandse bestemmingen. Ieder jaar wijzigt het reisprogramma. Zie ook www.vakantiehulpdienst.nl.

http://www.ect-vakanties.nl
ECT-vakanties biedt zowel groeps- als individuele reizen aan in binnen- en buitenland. Vroeger was dit het reisbureau van het Reumafonds maar sinds 1 januari van dit jaar heeft de Stichting Residentiële en Ambulante Zorg dit over genomen.
Alle locaties die op de website staan zijn rolstoeltoegankelijk. En ook de locaties vermeld onder de groepsreizen zijn via ECT individueel te boeken. Dit kan zowel met als zonder medische zorg. Uitgebreide site met veel informatie.

http://www.altjotour.com/dutch_turkije/index.asp
Belgisch/Turks reisbureau dat vakanties naar Turkije verzorgt, met allerlei excursiemogelijkheden voor gehandicapten. De site is niet altijd even duidelijk, maar omdat er verder weinig informatie over Turkije is voor gehandicapten, wil ik hem toch noemen. Voor de reizen is in ieder geval eigen begeleiding of zelfredzaamheid voor dagelijkse verzorging nodig.

http://www.lindetours.nl/reizen/home/
Reisorganisatie die zorgreizen organiseert o.a. binnen Nederland, naar Duitsland, Spanje en enkele Europese hoofdsteden. De reizen zijn per tourincar. Lindetours werkt samen met Family Care en kan zo extra zorgverlening bieden tijdens de reizen voor gasten die dat nodig hebben.

http://www.mensenvoormensen.nl/
Zoals de organisatie het zelf omschrijft: "Mensen voor Mensen is een vereniging die vakantiereizen organiseert voor mensen met een lichamelijke beperking. Reizen waar de dagelijkse sleur van de deelnemers wordt doorbroken: geen betutteling, maar echt erop uit zoals valide mensen ook op vakantie gaan! Deze vakanties vinden plaats in een voor de deelnemers verantwoorde omgeving, zonder aanpassingen zoals in de thuissituatie." Goed informeren of de reizen voor jou geschikt zijn dus!

http://www.drietour.nl
Interkerkelijke reisorganisatie met een aantal mindervalidenreizen in het reisaanbod.

http://www.arotravel.be
Belgische keten van reisbureaus, die diverse mogelijkheden bieden op gebied van rolstoelvakanties. Zie het kopje Zorgvakanties in de linkerkolom. Met o.a. reizen naar Tenerife, Costa Blanca, Zuid-Afrika en Cote d'Azur. Ze verwijzen daarin soms naar sites, die ik zelf ook apart op mijn site heb opgenomen.

http://www.smarti.nl/
Organisatie die actieve reizen in binnen- en buitenland organiseert voor jongeren met en zonder handicap.

http://www.gehandicaptenreizen.nl/
Groepsreizen voor gehandicapten naar verre landen.


http://www.ichthusreizen.nl
Christelijke organisatie die groepsreizen naar het buitenland organiseert. Site geeft maar beperkt informatie.

http://www.srg-vakanties.nl/
Stichting Recreatie Gehandicapten organiseert groepsreizen in binnen- en buitenland. Omdat deze organisatie ervoor kiest om zo normaal mogelijk op vakantie gaat, waarschuwen ze zelf op hun site dat er soms behoorlijk geimproviseerd moet worden.

http://www.wielewaal.nl
Reisorganisatie voor kinderen en jongeren met een handicap. Met reizen naar o.a. Praag, Kos, Mallorca.

http://www.endeavour-safaris.com/default.asp
Op safari in Afrika met je rolstoel! Engelstalige site.

http://www.tempesttour.s5.com/
Trektocht voor gehandicapten door Turkije.

Terug naar
Georganiseerd en Zorgverlening

 

Wordt de site maar gedeeltelijk weergegeven? Klik dan hier om naar de complete homepagina te gaan