Overige Vakantie Info
Sites met extra informatie voor gehandicapten

Dus niet alleen over accommodaties, maar ook over de omgeving, recreatievoorzieningen, uitgaansgelegenheden, musea etc.http://gehandicapten-recreatie.pagina.nl/
Op de Gehandicapten-recreatie pagina staan veel links naar interessante informatie voor dagjes uit, uitgaan, scouting etc. in vooral Nederland en ook wat links over vakanties in het buitenland.


http://www.player.pt/player/nl1/default_dutch.asp
Toegankelijke vakantiehuizen in Portugal. Ook uitgebreide informatie te vinden over dingen die je kunt ondernemen. Hele leuke en interessante site.

http://www.franceguide.com/prehome.asp
Website van Maison de la France. Je kunt op de Nederlandse versie klikken en dan staat aan de linkerkant de link "Toerisme en Handicap". Via deze link zou je veel informatie moeten kunnen vinden, maar ik vind het allemaal niet erg duidelijk. Volgens mij staat er bij alle informatie op de website (dus niet alleen bij het "Toerisme en Handicap" hoofdstukje) of het wel of niet geschikt is voor rolstoelers, d.m.v. het label Tourisme & Handicap. Dat label wordt in Frankrijk waarschijnlijk gehanteerd voor rolstoelvriendelijke dingen. Ik vind dat niet erg duidelijk op de site, maar wie weet heb jij er wel wat aan.

http://www.toegankelijkreizen.be/reisinfo.html
Verzamelsite met heel veel links over toegankelijkheid van de verblijfsaccommodatie op vakantiebestemmingen in Europa, het vervoer, de attracties en musea, hulpverlening, enz. De meest interessante links die op deze site staan, heb ik ook op mijn site overgenomen.

http://www.mobilit.fgov.be/data/aero/prm_nl.doc
Dit is geen organisatie, maar wel een interessant document over vliegen met een handicap. Er staan o.a. de codes in die vliegmaatschappijen gebruiken om de mate van handicap aan te duiden.

http://www.procrustes.nl/
Door de stichting IHD-Zorg in het Buitenland opgezette site over rolstoeltoegankelijkheid van hotels en appartementen in het buitenland. Er staat heel veel informatie op de site waar je zelf verder mee aan de slag kan. Ook staat algemene informatie over sommige landen beschreven (voor gehandicapten)

http://vakantiemetderolstoel.iplek.nl/index
Algemene rolstoelinformatie over veel vakantielanden. Handig als je twijfelt of een land wel geschikt is!

http://www.reizenopwielen.be/
Diverse informatie over verschillende landen, opgeschreven door een Belgische rolstoeler.

http://www.access-able.com
Engelstalige site met allerlei informatie over de hele wereld.


Terug naar
Overige Vakantie Info

Wordt de site maar gedeeltelijk weergegeven? Klik dan hier om naar de complete homepagina te gaan