Specifieke Landen
Frankrij
k

http://www.camping-le-fief.com
Camping in Bretagne met aangepaste chalets voor 4 personen. Klik op Huurverblijven.
Le Fief is een campingdorp met talrijke winkeltjes nabij een waterpark en een overdekt zwembad.

http://www.lesgicons.eu
Les Gicons ligt in de Puy-de- Dôme in Zuid-Frankrijk in het heerlijke klimaat van het Centraal Massief op 800 km afstand van Utrecht. De luxe gîtes zijn speciaal geschikt voor vakantiegangers met hond(en). Er zijn wandelingen vanaf de poort; achter de boerderij is een recreatiemeer op 80 meter; er is een dagopvang aanwezig voor hond(en); een speelweide speciaal voor honden. 2 gîtes zijn rolstoeltoegankelijk gemaakt. Er zijn aanpassingen in onder andere de badkamer, slaapkamer en keuken. Tillift kan gehuurd worden. Op verzoek kan ik een lijstje van maten en aanpassingen opsturen (info@marcelian.nl)

http://www.roussias.nl/nl/index.html
De Morvan
(natuurgebied ten noorden van Bourgondische wijnstreek)
Vakantiewoning in eevoudige sfeer, maar met alle moderne woon- en keukengemakken. Voor maximaal 5 personen waaronder een rolstoeler. Nederlandse eigenaar.

http://www.hoteldesloges.com/index.htm
Drie sterren hotel in het centrum van Honfleur met aangepaste kamers. De site is in het Frans. Als de kamers er echt zo uitzien als op de foto's is het een p
rachtig en modern ingericht hotel!

http://www.lefouraubois.com/index.php
Appartementen gelegen tussen Verdun en Bar-le-Duc waarvan de "Jeminitische kamer" geschikt is voor rolstoelers. Op de site staat verder niet zoveel informatie. Zie de kleine tekst onderaan de pagina om door de site te navigeren.

http://www.leau-vive.com/nederlands/index-nederlands.htm
Camping met huisjes, waarvan het splinternieuwe 5-persoons (evt. 7p) huisje Edelweiss is aangepast voor rolstoelers. De camping ligt aan de voet van de Pyreneeën. De eigenaar spreekt Nederlands, dus je kunt voldoende informatie inwinnen die voor jou van belang is, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

http://www.miva-vakanties.nl/
Organisatie met enkele aangepaste vakantiebungalows op 3 campings in Frankrijk.

http://www.l-accolade.nl/
Site van vakantieoord in Zuidwest Frankrijk, op het eiland Ile d'Oléron, waar voorzieningen voor gehandicapten standaard zijn. Dit kleinschalige park beschikt over aangepaste bungalows en kamperplaatsen. Ook is er 24 uur assistentie aanwezig en er zijn hulpmiddelen beschikbaar.

http://www.gites.nl/
Site met honderden huisjes te huur in heel Frankrijk. Klik op Te Huur en vervolgens links onder op Rolstoel. Ruim aanbod, maar geen verdere informatie over de mate van aanpassingen op de site.

http://home.uni-one.nl/inpetto/
Op de ****kasteelcamping Chateau Le Verdoyer in Noord Dordogne: Prachtig gelegen aangepaste bungalow met panoramisch uitzicht. Een zeer luxe 4sterren camping en een veel privacy biedend huis. Het huis, de camping en de omgeving zijn met een rolstoel goed toegankelijk, aldus de Nederlandse eigenaar.

http://monsite.wanadoo.fr/HolidayCare4you/index.jhtml
Domaine du Crestet in de Provence heeft een van de vijf woningen aangepast voor rolstoelen en er is permanent een nederlands verpleegkundige aanwezig.

http://www.aangepastvakantiehuis.nl/indexh.html
Volledig aangepast huis voor max. 6 personen in de streek Languedoc. Op de site staat zeer veel informatie, o.a. over de aanwezige zorgmiddelen.

http://www.gehandicapten.com/
Aangepast appartement in Zuid-Frankrijk.

http://www.lamoriere.com/
Bretagne. De voormalige paardenstal van La Morière is verbouwd tot een rolstoeltoegankelijke accommodatie waar 2 rolstoelgebonden gasten met hun aanhang (tot max. 4 personen in totaal) kunnen verblijven. Alles is gelijkvloers gesitueerd en bevat 2 slaapkamers met hoog/laagbedden en een aangepaste douche en toiletruimte. Verdere begeleiding en zorg mogelijk.

http://www.maisonlaluquette.com
Site over 2 volledig rolstoeltoegankelijke appartementen in de Provence, in een villa met privé zwembad! Hulpmiddelen aanwezig en mogelijkheid tot Nederlandstalige verpleegkundige hulp.

http://www.vakantiezonderdrempels.nl
Zowel het huis Villa Cordial als ook Josephine, waarover deze site gaat, zijn aangepaste vakantiewoningen. Van Josephine is ook de keuken deels onderrijdbaar! Hulpmiddelen zoals een douchestoel etc. zijn aanwezig of kunnen verzorgd worden. De huizen liggen op een eigen terrein naast Chateau Le Verdoyer: http://www.verdoyer.fr/nl in de Dordogne, en hebben Nederlands eigenaren.

http://www.headlight.nl/hulpdienst/
Site over 8 rolstoeltoegankelijke caravans op een grote camping aan de Franse Rivièra, aangeboden door de "Hulpdienst Côte d'Azur". Veel mogelijkheden voor aanvullende hulp ter plaatse.

http://www.franceguide.com/prehome.asp
Algemene informatie
Website van Maison de la France. Je kunt op de Nederlandse versie klikken en dan staat aan de linkerkant de link "Toerisme en Handicap". Via deze link zou je veel informatie moeten kunnen vinden, maar ik vind het allemaal niet erg duidelijk. Volgens mij staat er bij alle informatie op de website (dus niet alleen bij het "Toerisme en Handicap" hoofdstukje) of het wel of niet geschikt is voor rolstoelers, d.m.v. het label Tourisme & Handicap. Dat label wordt in Frankrijk waarschijnlijk gehanteerd voor rolstoelvriendelijke dingen. Ik vind dat niet erg duidelijk op de site, maar wie weet heb jij er wel wat aan.


Terug naar
Specifieke Landen


Wordt de site maar gedeeltelijk weergegeven? Klik dan hier om naar de complete homepagina te gaan