Van de beheerder

Tips

De Toeristiek is een naslagwerk dat reisbureaus gebruiken. Daarin staan vakantieaccommodaties heel uitgebreid beschreven. Reisbureaus kunnen een lijst met rolstoel-geschikte accommodaties printen van een bepaalde plaats en van de daarop genoemde accommodaties kunnen ze een uitgebreidere tekst uitdraaien. Dit is erg handig bij het uitzoeken van je vakantie. Vraag of je de tekst zelf mag hebben en bestudeer dit rustig thuis!
Zelf zoeken mijn vriend en ik altijd eerst een land of plaats uit waar we naar toe willen, en dan vragen we het reisbureau om in de Toeristiek te kijken welke aangepaste accommodaties daar zijn. Van de accommodaties die ons wat lijken, vragen we de uitgebreide tekst op papier.

Zelf hebben we goede ervaringen met ons reisbureau dat is aangesloten bij de keten Globe Reisbureaus: http://www.globereisburo.nl/

Tips om zelf verder te zoeken op internet:
www.google.nl is een goede zoekmachine. Probeer 2 à 3 woorden tegelijk, bijv:
rolstoel accommodatie
gehandicapten reizen
groepsreizen gehandicapten
rolstoel Spanje

En probeer het ook eens in het Engels:
wheelchair accommodation
accessible holiday


Open de sites die je vind d.m.v. je rechtermuisknop: Openen in nieuw venster; anders ben je gelijk je zoekresultaten weer kwijt en op deze manier kun je het nieuwe venster gewoon weer wegklikken als je terug wilt naar Google.

Zie ook Assistentie over hulp op Schiphol etc.


Terug naar
Van de beheerder

Wordt de site maar gedeeltelijk weergegeven? Klik dan hier om naar de complete homepagina te gaan