1) Starten met je Hobby: zelf Sieraden Maken

U bent hier: Home > Starten met je Hobby

Opvallende sieraden zijn al weer een aantal jaren helemaal terug in het modebeeld! Ondanks aankondigingen door trend-watchers dat het afgelopen zou zijn met glimmertjes en glitters, schieten de sieradenwinkels als paddestoelen uit de grond en is niks te gek om om je nek of in je oren te hangen. Zelfs bekende juwelierszaken nemen uitgebreide bijoux-lijnen in hun assortiment op.
Of je het nu doet om geld te besparen, om iets unieks te dragen of omdat je het gewoon een leuke hobby vindt, talloze vrouwen zijn in de weer met kralen en veters om iets te creƫren zoals Otazu of Dolceluna.

Je kunt inspiratie op doen bij de vele internetshops waar hobbyisten hun zelfgemaakte sieraden verkopen en je kunt uren surfen op online kralenwinkels.

Er zijn ook hele leuke boeken te koop over sieraden maken. Om te beginnen met een nieuwe hobby vind ik het zelf altijd handig om met een boekje te werken, maar ik zou je aanraden om met eentje te beginnen, want de basistechnieken zijn vaak hetzelfde en waarschijnlijk zul je al snel zelf creaties gaan bedenken en niet meer uit boeken werken. Maar sommige boeken zijn zo mooi, dat het ook wel gewoon leuk is om ze te hebben. Wil je een boek aanschaffen om te leren sieraden maken, kijk dan of de sieraden die erin staan je aanspreken, of de plaatjes en foto's duidelijk zijn en of je de tekstuele uitleg begrijpt. Vaak zijn kleine, dunne boekjes het meest nuttig om technieken uit te leren en de wat grotere boeken meer bruikbaar als inspiratie.

Ga verder naar Benodigdheden >>