Hobbyzaken & Winkels

U bent hier: Home > Hobbyzaken & Winkels

Kralenwinkels

In een ‘echte’ kralenwinkel, lijkt alles nog veel mooier dan op internet. Je kunt je niet vergissen in de afmetingen van kralen en onderdelen en je ziet hoe de kleuren in het echt zijn. Ook kun je makkelijk advies vragen en beter inschatten hoeveel kralen je nodig hebt voor een sieraad.

In kralenwinkels kun je vaak een klein bakje pakken en een notitieblokje en een pen. Je doet de kralen die je wilt in een bakje en schrijft zelf op hoeveel je er hebt gepakt en wat de stuksprijs is. Sommige onderdelen, zoals standaard sluitinkjes en draad, liggen vaak bij de kassa. Ook (Swarovski)plaksteentjes zijn meestal bij de kassa verkrijgbaar. Vraag ernaar als je ze niet kunt vinden!

Hobbyzaken

Omdat sieraden maken erg populair is, hebben ook de meeste normale hobbyzaken behoorlijk veel materialen en onderdelen voor deze hobby in hun assortiment. Je kunt er o.a. terecht voor hele leuke startersets, tangensets, assortimentsdozen, sluitingen, draad, kralen, veters etc. En vaak heb je er ook ruime keuze in boeken over sieraden maken.

Workshops

In veel kralenwinkels worden workshops gegeven. Als je nog heel weinig weet van sieraden maken, is dat een goede manier om te beginnen. Dit voorkomt dat je in het wilde weg dingen aan gaat schaffen die je later niet gebruikt. En ook voor mensen met ervaring is het hartstikke leuk. Soms is het ook nuttig om eens van een ander te horen hoe je iets kunt maken.

Een workshop sieraden maken is ook heel gezellig met een vriendinnendag of een vrijgezellenfeestje. Na afloop neem je uiteraard je net gemaakte sieraad mee naar huis. Informeer van te voren goed naar wat er precies gemaakt gaat worden en of het een all-in prijs is of dat je per onderdeel betaald, om teleurstellingen te voorkomen. Zoals gezegd worden workshops veel in kralenwinkels gegeven, maar er zijn ook internetshops die ze houden.