5) Soorten Kralen

U bent hier: Home > Soorten KralenOverzicht Kralen

Er bestaan ontelbaar veel verschillende kralen. Toch zijn ze wel min of meer onder te verdelen. Hier volgen een paar soorten.

(De kralen zijn vergroot weergegeven)

cate eye kralen
Dit zijn de bekende ' cat-eye' kralen. Ze hebben een lichte streep erover heen lopen, wat zorgt voor een aparte glans. Ze bestaan in allerlei kleuren, maar deze kleur blauw is het bekendst.
facet geslepen swarovski kralen
Dit zijn facet-geslepen Swarovski kralen. Ze zijn in een ronde vorm geslepen, d.m.v. een heleboel vlakjes.
swavorski kralen konisch vorm
Dit zijn ook facet-geslepen Swarovski kralen, maar deze zijn konisch van vorm.
kraaltjes in kurbus van kunststof (plastic)

Dit zijn kraaltjes in de vorm van een kubus. Deze zijn van kunststof (plastic). Als je ze met de foto hieronder vergelijkt, kun je goed zien wat het verschil is met glazen kralen.

 

glazen kralen in de vorm van kubus
Dit zijn glazen kralen, in de vorm van een kubus. De randen zijn facet-geslepen. Dit zorgt voor extra weerspiegeling van het licht.
glazen kralen
Onder de noemer glazen kralen, bestaan er ontelbaar veel kralen, in allerlei vormen, maten en kleuren. Vaak kun je ze ook in een mix kopen (een zakje met meerdere, verschillende kralen). Ze glanzen mooier dan kunststof kralen, maar zijn ook zwaarder en duurder.
grootgaats kralen
Hier zie je 'grootgaats' kralen. Deze hebben een groot gat, waardoor bijvoorbeeld een veter past. Het staat meestal niet mooi als je ze om een dunner draad gebruikt.
metalen kralen
Metalen kralen kun je ook in allerlei vormen en maten vinden. Er bestaan ook plastic kralen die erop lijken. En sommige kralenwinkels verkopen echte zilveren kralen.
nepparels
Ook heel leuk zijn (nep)parels! Ze bestaan in verschillende formaten en uiteraard in allerlei kleuren. De firma Rayer verkoopt ze ook in doosjes in de normale hobbyzaak.
ouderwetse rocailles
Dit zijn de bekende, ouderwetse rocailles, piepkleine kraaltjes waarmee ik als kind sieraden maakte. Ze zijn nog steeds te koop in de hobbyzaak en bij kralenwinkels, maar worden niet zo veel gebruikt bij het maken van moderne sieraden.
Ze worden bijvoorbeeld wel gebruikt voor het weven met kralen en het maken van kralenboompjes.
rocailles zilverfolie kern
Dit zijn iets grotere rocailles, met een zilverfolie-kern. Dat geeft een aparte glans.