Draad

U bent hier: Home > Benodigdheden > Draad
Metaaldraad met een nyloncoating is heel geschikt om diverse, ook eenvoudige, dingen mee te maken. Omdat het stevig is, kun je er makkelijk kralen aan rijgen en slotjes aan maken. Bovendien is het niet stuk te krijgen. Het wordt veel gebruikt voor geregen kettingen met 'zwevende' kralen en voor gehaakte kettingen.

Je koopt het per meter of op een klosje van 10 meter en het is ook in kleurtjes verkrijgbaar. Vrijwel alle normale hobbyzaken verkopen het in ieder geval in metaalkleur.

Verzilverd draad is in allerlei diktes te verkrijgen. Kies niet te dun draad, omdat je dat zo los trekt. Met 0,8 of 1 mm kun je heel goed kettelen. Let wel op of de door jou gekozen kralen er overheen passen. Nadeel is dat het, net als echt zilver, verkleurt. Verkrijgbaar in de hobbyzaak. In gespecialiseerde kralenwinkels is ook ijzerdraad in donkere kleuren verkrijgbaar.

In bouwmarkten kun je verzinkt draad kopen. Het is te vinden bij de tuinartikelen en het kippengaas. Het is heel goedkoop en zit op grote rollen. Ik weet niet of je er allergisch voor kunt zijn, maar je kunt er hele leuke dingen mee maken! Het is net een oud-zilverkleur. Ik gebruik de 1 mm doorsnee.

Elastisch nylondraad kun je eenvoudige armbandjes zonder sluiting maken. Hou er wel rekening mee dat het moeilijk rijgen is en dat de kralen groot genoeg moeten zijn.

Wire Wire-draad is gekleurd ijzerdraad, wat eigenlijk bedoeld is voor Wire Wire sieraden, maar het draad is ook erg leuk om gewoon mee te kettelen. Je kunt dan draad kiezen wat mooi bij de kralen kleurt. Het was te koop in hobbywinkels, in verschillende diktes. De Wire-wire hobby is echter niet echt aangeslagen in Nederland en ik weet daarom niet zeker of het nog steeds verkrijgbaar is in de reguliere hobbywinkel.

Metaaldraad, zilver draad, verzinkt draad en nylon draad bekeken? Dan is het derde wat je nodig zult hebben Kralen >>